Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Uskoro rušenje 40 ruina

Niko od vlasnika 40 popisanih ruševnih objekata u Novom Sadu nije se odazvao na apel Građevinske inspekcije da te građevine saniraju ili dovrše.

Nema povećanja plata, ali ni otpuštanja

Od svih priča o reformi javnog sektora, aktuelne gradske vlasti su u protekle dve godine načinile samo jedan vidljiviji korak, i to u vidu smanjenja mase zarada u gradskim preduzećima do 15 odsto.

Neodgovorni pale, svi plaćamo

Plastični kontejner za smeće, koji je ovih dana oštećen u ulici Vojvode Putnika, jedan je od ukupno 30 koliko ih je spaljeno od februara.

Uređenje Keja pri kraju

Uređenje Keja žrtava racije privodi se kraju, a od većih poslova ostalo je još da se završi sanacija spomeničkog kompleksa koja je počela prošle nedelje.

Oko 200 radnika odlazi sa RTV-a

U cilju racionalizacije broja zaposlenih na Radio televiziji Vojvodine, 130 radnika se dobrovoljno prijavilo za socijalni program, a njih 80 će od jeseni preći u Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze".

Dodela ateljea ni na pomolu

Iako su potkomisije za korišćenje ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi osnovane pre osam meseci, još uvek nije poznato kada će biti osnovana komisija i raspisan konkurs za dodelu ovih objekata. 

Još nema Službe za javne nabavke

Gradsko veće donelo je odluku da javnim preduzećima i gradskim službama dozvoli da i u narednih šest meseci nastave sa samostalnim raspisivanjem javnih tendera.

Besplatan vrtić

Zahteve za besplatan boravak deteta u vrtićima "Radosnog detinjstva" roditelji mogu podneti od 2. do 31. avgusta.